Hij kwam binnen met twee linkerhanden en pakweg twee jaar later is hij een van de kanshebbers voor de Noordhofprijs: een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste vakmensen van de Brainport regio. Jos van den Boomen: “Ik heb altijd gedacht dat mijn toekomst in de zorg lag, maar ontdekte bij VKV Kunststof Verspaning een passie waarvan ik niet wist dat ik ‘m in me had! Door middel van een bbl-traject heb ik van mijn baas de kans gekregen om een prachtig vak te leren.”

 

Zelf een product creëren

VKV Kunststof Verspaning aan de Industrieweg 19c in Deurne is gespecialiseerd in kunststofbewerking. “Met computergestuurde machines frezen we kunststof precisie onderdelen,” legt Jos van den Boomen uit. “Dit doen we onder andere voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de machinebouw. Het interessante aan mijn werk is dat ik van A tot Z producten programmeer. Wat ‘s ochtends niet meer is dan een blok kunststof, is en paar uur later een gebruiksklaar onderdeel dat perfect is afgewerkt. Het resultaat van mijn werk is dus een product dat ik van begin tot eind zelf gecreëerd heb. Dat is ontzettend gaaf!”

Werken/leren traject

Nadat Jos ontdekte dat zijn hart niet in de zorg lag, kwam hij via een omweg bij VKV Kunststof Verspaning terecht. Jos: “Mijn baas heeft me de kans geboden om via een betaald werken- en leren traject het vak eigen te maken. Dit houdt in dat ik vier dagen per week hier in de werkplaats te vinden ben en een dag in de studiebanken zit.” Naamgenoot Jos Vlemmix, directeur bij VKV Kunststof Verspaning geeft aan: “Ik vind het leuk om mensen op te leiden en ze een mooi vak te leren. Jos is bij ons gestart zonder enige technische achtergrond. Binnen twee jaar tijd heeft hij zichzelf ontwikkeld tot een geweldige vakman. Ondertussen is hij ook nog vader geworden en studeert hij binnenkort waarschijnlijk cum laude af. Zijn nominatie voor de Noordhofprijs heeft hij dubbel en dwars verdiend!”

Noordhofprijs

“Ik leg de lat voor mezelf hoog en streef continu naar verbetering,” geeft Jos van den Boomen aan. “Natuurlijk zou het leuk zijn als ik de prijs win. Alleen de nominatie is al een bekroning op mijn werk. Ik kwam hier binnen met twee linkerhanden en ben nu gespecialiseerd in het bewerken van kunststoffen tot zeer nauwkeurige en complexe onderdelen. Daar ben ik supertrots op!” De Noordhofprijs wordt uitgereikt op vrijdag 26 november 2021.

Medewerkers gezocht

“Het zou geweldig zijn als meer mensen net zoals Jos voor een toekomst in de techniek kiezen,” vertelt directeur Jos Vlemmix. “Onze deur staat wagenwijd open voor gedreven jonge mensen. VKV Kunststof Verspaning heeft alle potentie om te groeien, alleen worden we afgeremd door een tekort aan personeel. We zijn dus hard op zoek naar nieuwe medewerkers met óf zonder achtergrond in de techniek. Wij bieden je graag de juiste opleiding.”

Kom eens langs!

“Het mooie aan werken bij VKV Kunststof Verspaning is dat je de vrijheid krijgt om zelfstandig te werken,” vertelt Jos van den Boomen enthousiast. “Je komt terecht in een jong team en de sfeer op de werkvloer is hartstikke goed. We zijn met een kleine club; het contact met collega’s is heel direct en informeel. Er wordt veel gelachen en we helpen elkaar graag. Je bent hier geen standaard productiemedewerker (lees: knoppendrukker) maar krijgt juist alle ruimte om zelfstandig een mooi product te creëren. De dagen zijn voor mij te kort; voordat ik het weet is het alweer half 5 en ben ik eigenlijk nog lekker aan het werk. Tegen mensen die overwegen om ‘iets met techniek’ te gaan doen, wil ik zeggen: kom gewoon eens langs om te kijken of het iets voor je is. Ik laat je graag met eigen ogen zien hoe gaaf het is wat ik hier elke dag doe!”

Kennismaken?

Ga naar www.vkv-kunststoffen.nl voor meer info over VKV Kunststof Verspaning. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking of solliciteer direct via info@vkv-kunststoffen.nl / 0493-712082. Jos Vlemmix is ook bereikbaar via WhatsApp: 06-57934925.